© Powered by SiteSpirit

 
logo.jpg

82.jpg

welkom.jpg

_ISH7995kleur - kopie.jpg


Foto's gemaakt door Ivonne Schouten


OVER DE DOCENTE

Dit is de website van Cissy Steyn.

Hieronder staan een aantal vormen in rood afgedrukt, als u daarop klikt kunt u de youtube-filmpjes van de betreffende vorm bekijken.

Wat betreft Taiji:
Ik beoefen Taiji, verkorte vorm Yangstijl volgens Cheng Man-Ch'ing, al sinds 1984 en volgde lessen bij diverse leraren uit binnen- en buitenland en dat doe ik nog steeds. De laatste jaren volg ik vooral workshops van Wee Kee-Jin, een Chinese leraar uit Nieuw-Zeeland, omdat hij de meest diepgaande en gedetailleerde uitwerking  van Taijiquan geeft waarmee ik ooit in aanraking ben gekomen. Hij heeft dit systeem geleerd van zijn leraar Huang Sheng-Shyan en deze was weer een leerling van Cheng Man-Ch'ing.
Dit systeem omvat o.a.; een aantal basis oefeningen waarmee taiji-principes getraind worden, verschillende handvormen, een zwaardvorm, een speervorm, een stokvorm en een  uitgebreid aantal pushing-hands oefeningen.
In januari 2017 heb ik een maand bij Wee Kee Jin in Nieuw-Zeeland getraind. Dat was voor mij de tweede keer dat ik de mogelijkheid had om deel te nemen aan deze intensieve training.
Verder train ik regelmatig met medestudenten van Wee Kee Jin. Ik vind het belangrijk om te blijven leren en trainen, omdat er veel niveaus en verdiepingslagen in Taiji te vinden zijn. Het is en blijft een boeiende ontdekkingstocht.


De stokvorm die ik beoefen is een andere dan die van Wee Kee Jin. "Mijn" stokvorm heb ik geleerd van Frans Vermeeren en Frank de Rijk. Het is de Gun- Shu 32 staff form. Ik beheers ook een
duo-stokvorm, die gebaseerd is op de bewegingen van deze 32-vorm. Deze duo-vorm is ontwikkeld door Frans en Frank samen. Bij Frank de Rijk heb ik een intensieve docentenopleiding op gebied van Taiji gevolgd.


Geruime tijd ben ik bezig geweest met het aanleren van 2 taiji- waaiervormen. De waaiervorm Kungfu Fan I en de waaiervorm Kungfu Fan II (Beauty of sun setting).

Ik heb taijilessen en meditatiecursussen gegeven voor de Volksuniversiteit Zeist en in een medisch trainingscentrum te Zeist waar fysiotherapeuten, psycholoog en haptonoom werkzaam zijn. Sinds 2008 woon ik in Soest en geef daar nu mijn cursussen.
Vanaf februari 2012 ben ik begonnen het geven van taijilessen in een zorgcentrum in Amstelveen. Helaas zijn deze lessen (voorlopig) beeindigd, door de uitbraak van het Coronavirus. Het Huis aan de Poel in Amstelveen heeft haar deuren gesloten voor iedereen die, onnodig, van buitenaf komt.


Ik ben als taijileraar aangesloten bij de S.T.N. (Stichting Taiji Nederland) en ben bij de S.T.N. lang werkzaam geweest als jurylid taijiquan-stijlen.


Wat betreft meditatie;
Meditatie leer je vooral in de praktijk, door regelmatig te mediteren en door het doen van meerdaagse retraites. Zelf ben ik voornamelijk bezig met Vipassana meditatie. Daar heb ik ook cursussen in gevolgd en begeleiding bij gehad en heb ik meerdere retraites in gedaan. Ik probeer in ieder geval één keer per jaar een meerdaagse ( 10 dagen of meer ) retraite te volgen.
In mijn meditatiecursussen laat ik de deelnemers met meerdere methoden en tecnnieken van mediteren kennis maken.